Om KARA

Nyskapare för sågmaskiner

Kallion Konepaja Oy är en finsk tillverkare av småsågmaskiner och en global marknadsledare för enbladiga cirkelsågar. Varumärke KARA är redan känt i närmare 70 länder. Utöver cirkelsågar omfattar produktsortimentet kantverk och kapsågar, slipmaskiner, transportörer och kompletta såganläggningar.

Verksamhetsidén är att tillverka högklassiga, säkra och ergonomiska sågmaskiner efter kundernas önskemål. Vid konstruktionen beaktas bland annat olika arbetsförhållanden, träslag och behov av vidare förädling, och det utvecklas även individuella lösningar för sågmaskiner.

Varför välja en KARA-produkt? Mångsidighet

Samtliga arbetsfaser kan utföras med samma maskin: timmersågning, nedbrytning av block, klyvning av ytvirke och kantning. Utrustning för all hantering av virke. Lätt justerade sågningsmått med mekanisk, hydraulisk eller elektronisk tumställare.

Noggrannhet

Effektiv matarvals och robust tumställare; en kombination som garanterar hög måttnoggrannhet för sågvirket.

Effektivitet

Snabb och lätt att använda. Hantering av virke med hjälp av stockriktare med roterare, blockriktarautomat och transportör för ytor. Mekaniskt eller hydrauliskt stockfäste kan användas för att fästa stocken på sågbordet.

Säkerhet

Arbetssäkerheten har beaktats redan i planeringsskedet. Hydraulisk utrustning för tunga arbetsmoment. Mångsidig utrustning för enmanssågning.

Ergonomi

God, väl balanserad arbetsställning. Spakar till samtliga reglage inom räckhåll för sågaren.

Individualitet

Produkterna lämpar sig utomordentligt för produktion av specialkvaliteter samt för utnyttjande av specialsågning. Modellerna kan även anpassas efter individuella behov.

Vilken sågmaskin behöver du?

KARA-cirkelsågarna är tillverkade för proffs. De lämpar sig för enmansdrift och kan utomordentligt väl anpassas till anläggningar med flera sågar. Cirkelsågarna är suveräna beträffande kapacitet och lättmanövrering.

KARA Master och KARA Master Mobil

Nummer ett i effektivitet. Riktande dubbelvals och belastningskännande servohydraulik gör Master-sågen enastående.

Kara F2000 och KARA F2000 Mobil

Förmånliga cirkelsågar för proffsdrift. Stationär och mobil modell, även med utrustning för enmansdrift.

 

KARA ute i världen

Allting började när Kallion Konepaja tillverkade den första cirkelsågen år 1918. Den småskaliga verksamheten växte och företaget expanderade ut i världen. Produktutvecklingen var systematisk och med åren blev även produktsortimentet bredare.

Idag går den största delen av KARA-produkterna på export. KARA-sågmaskiner sågar likaväl i den sibiriska taigan som i planterade skogar i Australien.

Det finns globalt över 20 sakkunniga återförsäljare. Många av dem är proffs på småsågning. För kontaktuppgifter se www.karasaw.com.

 

© Copyright 2005 - your company name Privacy Policy | Contact Details
Powered by allintaCMS